Onze locatie

Print deze pagina

KinderCentrum Mergelland is gevestigd in een bijzonder pand met veel licht en ruimte, gelegen naast basisschool de Keerkring. Het vormt samen met basisschool De Keerkring en PSZ Pinokkio, de Brede School in Cadier en Keer. Er zijn voldoende (gratis) parkeerplaatsen voor de deur.


De groepsruimte.
De groepsruimte is qua inrichting afgestemd op de ontwikkeling en leeftijd van de op te vangen kinderen. In iedere groepsruimte zijn er verschillende activiteitenplekken, welke regelmatig veranderen met het actuele jaargetijde of thema. Speelgoed en spelmaterialen liggen voor het pakken, het kind kan zelf kiezen waar het mee wil spelen. De inrichting is kindvriendelijk, uitnodigend en uitdagend en overal zijn er werkjes en foto's van de kinderen in actie te zien. Zie de foto's van de groepsruimten voor een huiselijke sfeer.

De hal.
De hal is een multifunctionele ruimte waar kinderen van verschillende leeftijden elkaar dagelijks ontmoeten, voor creatieve activiteiten, expressie spel, en beweging. Ook de allerjongsten doen mee. Zie de foto's van de hal voor een impressie van expressie.

Buitenspelen.
KinderCentrum Mergelland heeft niet alleen van binnen maar ook van buiten een zee van ruimte. Vanuit ieder lokaal stap je zo naar buiten. Voor de jongste kinderen is er het aan de zij- en voorkant gelegen speelterrein, waar kinderen volop kunnen spelen, hutten bouwen of kriebelbeestjes zoeken. We hebben een heus buitenatelier met natuurschatten uit de omgeving voor creatieve activiteiten.
Met de omgeving van het Savelsbos in onze achtertuin zijn we ook zeer verwend, dus daar maken we regelmatig gebruik van! Zie de foto's van de buitenruimten voor een wijde blik.